Auteurs

Catharina J. Garrelds

Catharina J. Garrelds groeide op bij haar Groningse grootouders die haar altijd verhalen vertelden over de provincie Groningen van de vorige eeuw. Haar beide grootouders kwamen uit zeer grote families en de gebeurtenissen en voorvallen die zij haar vertelden over het leven van toen, vormen een rijke inspiratiebron die zij verwerkt in haar verhalen, waarbij het Groningse platteland en de mensen die er woonden centraal staan.

 

Mara van Someren

Als kind al schreef Mara veel verhalen en gedichten, maar stopte hiermee toen school en andere hobby’s tijd innamen. Na het afronden van haar studie kreeg ze de tijd en kans om zich weer op het schrijven te richten. Dit resulteerde in 2015 in een reeks korte verhalen. Een aantal hiervan heeft gewonnen in schrijfwedstrijden of is opgenomen in een verhalenbundel.  Inmiddels heeft Mara de smaak van het schrijven goed te pakken, en werkt zij aan een nieuwe roman.

 

K. Willaert

K. Willaert staat in het dagelijkse leven voor de klas, maar heeft na de werkdag nog een schatkamer aan inspiratie om verhalen neer te pennen. Het leukste om over te schrijven is natuurlijk de liefde en de zoektocht daarnaartoe. Schrijven is een leuke ontspanning waarbij ze heerlijk kan wegdromen, maar het blijft voorlopig nog bij een hobby.

 

Angelieke Uittenbogaard

Angelieke Uittenbogaard is geboren in 1964 te Dordrecht. Als kind al schreef ze verhalen, net als haar zus en moeder. Door studie, hobby’s en werk had ze hiervoor geen tijd meer. Toch behield ze haar interesse in het schrijven en in 2011 begon ze opnieuw met schrijven. In 2013 stopte ze met werken om zich volledig te kunnen concentreren op haar schrijverscarrière. Ze nam deel aan diverse schrijfwedstrijden wat resulteerde in een aantal publicaties van korte verhalen. Eind 2015 kwam haar eerste boek Puff uit bij uitgeverij Zilverspoor.
Nu schrijft ze onder andere boeken voor de uitgeverijen De Rode Tulp en Zilverspoor. Schrijven is niet alleen haar werk, maar ook nog steeds haar grote hobby. Daarnaast heeft ze nog andere hobby’s zoals: dieren (zelf heeft ze veel dieren), autorijden, ze is geïnteresseerd in het heelal, muziek, reizen en zon. Dat laatste heeft ervoor gezorgd dat ze sinds januari 2015 samen met haar man en dieren in Spanje woont, waar ze nu haar boeken schrijft. Haar website: www.angelieke-uittenbogaard.nl.

 

Frederika Meerman

Frederika Meerman is pas op latere leeftijd gaan schrijven, toen de kinderen het huis uit waren. Ze heeft een bijzondere voorliefde voor het platteland, het buitenleven en de rust en de natuur, die ook terugkomt in haar boeken. Tegelijkertijd is ze goed op de hoogte van wat er zich in de wereld afspeelt.

Haar inspiratie doet ze op terwijl ze de dagelijkse bezigheden doet en haar gedachten laat afdwalen.
Haar hobby’s zijn tuinieren, wandelingen maken – en schrijven natuurlijk!

 

Margaretha Müller

Margaretha Müller heeft voor diverse uitgeverijen korte verhalen en romans geschreven. Voor uitgeverij Marken schreef zij streekromans, liefdesromans en familieromans. Voor de tijdschriften Anoniem en Mijn geheim schreef zij korte verhalen en waargebeurde verhalen.

Ze blijft graag op de hoogte van wat er zich in de wereld afspeelt en ze volgt het nieuws dan ook nauwgezet, maar ze heeft ook interesse in geschiedenis, cultuur en kunst.

 

Greta Pennings

Greta Pennings is lerares, en vol levenslust. Ze is onderzoekend en observerend. Ze heeft een zeer uitgebreide kennissenkring, en daardoor hoort ze allerhande verhalen en ervaringen en dat vormt een onderdeel van haar verhalen.

Het schrijven van verhalen heeft ze sinds kort leren kennen als een nieuwe hobby, deze verhalen zijn deels autobiografisch, en deels verzonnen. Ze vindt het plezierig om haar ervaringen, in haar omgang met andere mensen, op papier te zetten als een soort vrijblijvend dagboek.

 

Irma Kurpershoek

Irma Kurpershoek (1969) is in Dortmund geboren en woont vanaf 1972 in Nederland. Ze is een alleenstaande moeder van nog één thuiswonende dochter en blij met haar latrelatie. Tot 2010 was ze werkzaam als secretaresse in diverse branches, zoals het bankwezen en de advocatuur. Toen bij haar Parkinson geconstateerd werd, betekende dat het einde van haar baan. Toch is ze niet bij de pakken gaan neerzitten, maar heeft ze een oude hobby opgepakt; het schrijven. Inmiddels mag ze zich auteur noemen van de autobiografie Ontheemd (2012), de gedichtenbundel Hoera! Ik Leef! (2014) en de columnbundel Met een korreltje zout (2015). Ze is een fervent blogger en een Turkije-freak. Ze beheert een informatieve website over Turkije en is stellig voornemens om binnen afzienbare tijd de welvaartsstress voor een groot gedeelte van het jaar te ontvluchten inTurkije.

 

Leonie van Marxveld

Leonie van Marxveld schreef een roman over haar jeugd en verleden en goot dat in een romanvorm. Veel mensen die het verhaal meegemaakt hebben, weten dat het echt zo is gebeurd, maar voor buitenstaanders is het vaak te absurd om te geloven.

Ze weet niet of ze nog meer romans  gaat schrijven; het uiteindelijke resultaat vindt ze heel bevredigend, maar het schrijfproces is moeizaam en het verhaal kwam slechts langzaam tot stand.

 

Joke Aarts

Cultuur fascineert haar en haar eerste boek ging dan ook over een cultuuruiting die de gemoederen nogal bezig heeft gehouden. Ze leert zelf graag van boeken, ook van ‘gewone’ romans, en hoopt dan ook dat haar lezers dat net zo leuk vinden. Inspiratie voor verhalen vindt ze overal, maar soms weet ze niet eens waarvandaan het komt: het is dan net of het er altijd al was, zo’n verhaal, en dat het enige dat ze moest doen, het opschrijven was.

 

Miriam Coles Harris

Miriam Coles Harris was born on July 7th 1834 in Dosoris, Long Island. She was descended from Robert Coles who immigrated to America in 1630. She married Sidney Smith Harris (1832–1892) of New York, who was a lawyer, with whom she had two children. After her husband’s death in 1892, she spent most of her time in Europe. She died in 1925, in Pau, Pyrénées-Atlantiques, France. She wrote fifteen novels, a children’s books and two devotional books. She shunned publicity and wrote her first book anonymously, and in doing so, caused several other women to claim that they were Miriam Coles Harris. Rutledge was her first novel, released in 1860, and it was a great succes.

Een reactie plaatsen

Geef een reactie