Schrijfwedstrijd

Romantische Schrijfwedstrijd Lente 2015

Heb je het in je om een romantische roman te schrijven? En heb je er altijd al van gedroomd om je eigen boek in de winkel te zien liggen? Dan is nu je kans om die droom werkelijkheid te laten worden!

Schrijf een romantische roman met in de hoofdrol een vrouw. Laat je fantasie de vrije loop in het bedenken van het verhaal. Wat voor romantische en spannende dingen maakt zij mee? Wie weet wordt jouw verhaal tot winnaar uitgekozen en ligt jouw roman binnenkort in de boekwinkel.

De wedstrijd is voorbij en de winnaars zijn bekend.

 

 

Wie organiseert het?

Uitgeverij De Rode Tulp (derodetulp.nl) staat voor romantiek en spanning. De romans van De Rode Tulp zijn oer-Hollandse romans om bij te ontspannen en bij weg te dromen. Alle romans zijn helder geschreven en daardoor vlot leesbaar, ze zijn inlevend en meevoelend, en de verhalen hebben romantiek en spanning.

 

 

Hoe doe je mee?

Voor deze schrijfwedstrijd zoeken wij romans over vrouwen in het alledaagse leven die met problemen te maken krijgen die iedere vrouw zou kunnen overkomen. Te denken valt daarbij aan problemen in de relatie, problemen met de kinderen, problemen met geld, op het werk, in de familie of met de gezondheid.
De roman kent een goede afloop, dus aan het eind van het verhaal moeten alle problemen opgelost zijn of, als het om problemen gaat die niet op te lossen zijn, moet er een aanvaardbare situatie zijn waar iedereen vrede mee heeft en waar de hoofdpersoon ook vrede mee heeft zodat zij verder kan met haar leven op een gelukkige manier.

 

 

Wat valt er te winnen?

Hoofdprijs

De hoofdprijs bedraagt 500 euro. De winnaar krijgt een contract bij de uitgeverij zodat het boek uitgegeven wordt.

Tweede en derde prijs

De tweede prijs bedraagt 250 euro en de derde prijs bedraagt 125 euro. Indien de manuscripten van voldoende kwaliteit zijn, krijgen ook zij een contract bij de uitgeverij zodat hun boek uitgegeven wordt.

Derde t/m tiende prijs

De winnaars drie tot en met tien krijgen een persoonlijke manuscriptbeoordeling van het begin (de eerste pagina’s) van hun manuscript waarin de belangrijkste verbeterpunten aangegeven worden. Op die manier kunnen zij hun manuscript verbeteren en hun schrijfniveau op een hoger plan brengen.

Elfde t/m twintigste prijs

De winaars elf tot en met twintig krijgen in een beoordeling kort aangegeven op welke wijze zij hun manuscript kunnen verbeteren.

 

 

Tips voor een goed verhaal

– De hoofdpersoon is een vrouw.
– Het verhaal moet goed aflopen. Er mogen wel problemen in voorkomen, zolang het einde maar goed afloopt.
– Het speelt zich af op het platteland, in Nederland.
– Schrijf foutloos. Houd je taalgebruik eenvoudig en duidelijk.
– Begin meteen met het verhaal te vertellen en stel dit niet uit.
– Gebruik in de dialogen het dubbele aanhalingsteken (” “).
– Leg niet te veel uit bij de dialogen (dus geen ‘zei ze sissend’ of ‘zei ze beledigd’ maar ‘zei ze’ en dergelijke); laat in plaats daarvan dat wat de personages zeggen duidelijk maken hoe ze zich voelen.

 

 

Hoe stuur je het in en hoe doe je mee?

– Zowel gevestigde als beginnende auteurs kunnen meedoen. Indien gewenst kun je het onder een pseudoniem uitbrengen.
– Het mag een nieuw manuscript zijn of eentje die je nog had liggen.
– Het manuscript in Nederlandstalig en fictie.
– Het manuscript is van jouw hand, dus alleen door jou verzonnen en geschreven.
– Het document moet een word-document of een rtf-document zijn. Géén pdf. Geen illustraties.
– Gebruik normale marges, een normaal lettertype en een normale lettergrootte. Geen fantasieletter.
– Verplichte omvang: minimaal 25.000 en maximaal 28.000 woorden.
– Het manuscript mag niet eerder zijn uitgegeven, ook niet in eigen beheer. Het manuscript heeft geen ISBN en het is nooit eerder aangeboden aan NBD Biblion.
– Verhalen die niet aan de voorwaarden van dit reglement voldoen, worden  zonder commentaar uit de wedstrijd verwijderd.
– Iedereen kan met een onbeperkt aantal inzendingen deelnemen.
– Eerdere inzendingen worden niet opnieuw beoordeeld, tenzij ze geheel herschreven zijn.
– Mail het manuscript naar mail@derodetulp.nl.
– De uiterste inzenddatum is 15 mei 2015.

 

 

Reglement

– De beslissing en de prijswinaars zullen op 1 juni 2015 officieel worden bekendgemaakt. De deelenmers worden op het laatst eind mei 2015 op de hoogte gebracht van de uitslag.
– De uitgeverij behoudt zich het recht voor om de prijs niet toe te kennen. Eventuele prijzen worden na ondertekening van het contract uitgekeerd. Daarop is geen verhaal mogelijk. Ook over de wedstrijd zelf kan met de juryleden of met de uitgeverij niet worden gecorrespondeerd; evenmin kunnen zij telefonisch of via e-mail inlichtingen verstrekken.
– De uitgeverij behoudt zich het recht voor om naast de romans die gewonnen hebben, ook niet-bekroonde inzendingen, onder de gewone voorwaarden, als roman te laten verschijnen. Dit wordt per inzending bekeken en per roman is er een uitgeefovereenkomst indien de roman wordt uitgegeven.
– Het ingezonden manuscript mag niet in, in welke vorm dan ook, openbaar zijn gemaakt zijn of worden, anders dan door Uitgeverij De Rode Tulp. Deelnemers vrijwaren de uitgever tegen aanspraken van derden.
– Winnaars mogen in het jaar na de wedstrijd niet meedingen naar de prijs.

Een reactie plaatsen

Geef een reactie